Fullständigt sortiment hittar du på Lg Collection / www.lgcoll.se

Bänkskivor i Laminat

Laminat är hållbart, lätt att hålla rent och underhållsfritt. Laminat har också lång livslängd och många fördelar. För dig som vill ha ett vackert och slitstarkt, men ändå prisvärt kök, är bänkskivor i laminat ett bra val. Vi har många mönster och färger att välja mellan och det är lätt att hitta just de skivor som kompletterar kökets övriga inredning. LG Collection använder bara högtryckslaminat som uppfyller kraven enligt EN438 (europeisk kvalitets-norm för högtryckslaminat). Ditt val av lister och kantprofiler gör köket extra personligt. Vill du skapa ett enhetligt intryck passar en list i samma mönster som dina skivor men känner du för en spännande brytning är en list i ett avvikande mönster ett bra alternativ. Med laminat kan du variera i det oändliga!

Bänkskivor i Massivträ

Massiva träskivor är något alldeles speciellt. Inget annat material ger ditt kök en så exklusiv, men ändå varm och ombonad känsla. Trä är ett levande material som åldras med värdighet. Den patina dina skivor har erövrat efter flera års dagligt bruk gör bara miljön ännu mer trivsam. LiGna är latin och betyder trä. LiGna är därför namnet på LG Collections sortiment av skivor i massivträ. Med en bänkskiva av LiGna Massivträ får du en kvalitetsprodukt som med rätt behandling bara blir bättre med åren.

Bänkskivor i Sten

Granit, Marmor och Quartz-sten ingår i nu vårt sortiment!

LG Collection samarbetar med ett av Italiens största och mest erfarna stenföretag. Vi kan genom detta samarbete erbjuda produkter som är i absolut högsta klass, design och innovation. Kombinerat med gediget hantverk, och en känsla för sten som grundmaterial, får du en produkt att leva med och känna glädje över i många år. Vi kan garantera produkter av högsta kvalitet!

Bänkskivor i Glas

Glas - Exklusivt och tidlöst material, både som bänkskiva och stänkpanel!

Bänkskivor och stänkskydd från LG Collection® är tillverkat av härdat glas vilket ger en stark och hållfast produkt som samtidigt är elegant och lättskött. Glas är en naturprodukt som består av kvartssand, kalk och soda. Du kan välja mellan sju olika färger med matt eller blank yta. Vi använder endast keramiska färger som är fria från kadmium. Dessa färger bränns in i glaset ifrån baksidan för bästa hållfasthet.

Bänkskivor tillverkas av 12 mm tjockt glas och stänkskydd i 6 mm tjocklek.

Bänkskivor i HI-MACS®

Det porfria, slit- och värmetåliga HI-MACS® klarar av den vardagliga smutsen och de fläckar som så lätt kan uppstå. Även om ytan är värmetålig, skall alltid ett underlägg för varma kastruller dock användas. Ytan tar inte åt sig fett, smak eller lukt och den tål såväl nagellack som alkohol. Eventuella repor kan slipas bort med fint sandpapper, Scotch-Brite eller liknande.

HI-MACS® är lika lätt att skära, borra och skulptera som trä. Materialet kan fogas samman utan skarvar, repareras nästintill osynligt samt termoformas till nästan vilken form som helst.

Med varje Hi-Macsinstallation som är utförd av en auktoriserad producent/installatör, följer en garanti på 10+5 år. OBS! Vid installationer av köksbänkskivor gäller garantin endast i utförande med 12 mm LG HI-MACS®.

HI-MACS® finns i mer än 100 olika färgställningar. Termoformade tvättfat finns de flesta färger.